Vad är mermaiding?

Konsten att simma som en sjöjungfru!
Mermaiding ( “mermaid” betyder “sjljungfru” på engelska) praktiseras i bassängen och man rör sig i böljande rörelser med hjälp av en enda fena. Det är en komplett aktivitet som arbetar med kroppen medan du ritar silhuetten. Magmusklerna används starkt för driva sig framåt. Olika armrörelser används för att utföra olika figurer under vattnet. Fördelen är den lekfulla sidan av aktiviteten som hjälper att tona kroppen medan du är i vattnet.

Denna punkt är föremål för särskilda säkerhetsvarningar och anvisningar.

OBS: inte lämplig för barn under 6 år. Ska användas i vatten där barnet bottnar och under tillsyn av en vuxen
Använd endast av en erfaren simmare och under uppsikt av vuxen.
För användning i pool. Börja försiktigt med att simma som en delfin utan monofena. Tills du och din handledare är bekväma med att sätta på din sjöjungfrustjärt. Öva igen och se till att du känner dig trygg med sjöjungfrustjärten innan du går bort från poolen. Använd inte i vågor eller snabba strömmar.
Bör inte användas som en flytväst.
Böj aldrig monofenan med all din vikt, eller luta över poolbotten eftersom det kan gå sönder.
Alla Abyss sjöjungfruprodukter är avsedda för fritidsändamål och bör användas av erfarna simmare. Alla barn måste åtföljas och övervakas av en vuxen.
Köpare och / eller användare tar allt ansvar för eventuell skada, den legal och korrekt användning av Abyss sjöjungfruprodukter.
Användning av en Abyss Mermaid produkt på något annat sätt eller med någon annan produkt ej auktoriserad av Abyss Mermaid är strängt förbjuden.

Här är de viktiga steg du behöver behärska innan du kan simma med en sjöjungfrustjärt.

Gör styrelsen 30 sekunder: Det är viktigt att kunna koppla av och vila tryggt i vattnet om du är trött.
Göra en twist: att kunna vända, hålla kontroll och vara bekväm i vattnet.
Simma 25 meter: att kunna simma och andas ordentligt utan hjälp.
Simma som en delfin på magen: detta är den grundläggande rörelsen som behövs för att simma med en sjöjungfrustjärt. Simmare måste behärska det innan påtagning en sjöjungfrustjärt.
Simma som en delfin på rygg.

Vad är en sjöjungfrustjärt?

En sjöjungfrustjärt är en baddräkt kombinerat med en enda stor fena, som kallas monofin, för att skapa en funktionell sjöjungfrustjärt.

Stjärten i form av en monofena är fäst till fötterna.

Vår monofena består av två delar, en plastdel som har formen av en fena som utgör ytan och den andra delen neopren som utgör basen (kombination av nedsänkning eller surf) som täcker plastdelen. Monofena sätts in genom de två neoprenöppningarna som tofflor. Fötterna förs ihop till en enda så kallad monofena. Det är mer bekväm och lätt att ta bort eftersom den del som täcker foten är neopren och inte plast eller silikon.
En sjöjungfrustjärtbaddräkt – dräkten sätts på och ger intryck av en sjöjungfru.
Dessa två delar kombineras och bildar sjäjungfruns stjärt. Vår sjöjungfrustjärt är både flexibel och stark. Det finns en speciell öppning vid basen för att enkelt ta bort monofenan och gå. Den är gjord av spandex och polyester som baddräkt.

Hur underhålls en sjöjungfrustjärt?

Se upp för friktion mellan ojämna ytor och din sjöjungfrustjärt eftersom det finns risk att den skadas.

Liksom alla fina tyger (våra sjäjungfrustjärtar är av samma material som badkläder), behöver din sjöjungfrustjärt särskild omsorg för att undvika skador och missfärgning. För att förhindra slitage på sjöjungfrustjärten, undvika att gnugga den mot ojämna ytor, som till exempel botten av en pool.

Håll utrustningen torr efter användning. Utsätt inte monofenan för starkt solljus.

Tvättas endast för hand. Vänd stjärtne ut och in och försiktigt handtvätta med ett milt rengöringsmedel. I stället för att pressa eller gnugga, rör försiktigt om plagget i vattnet. Efter sköljning, vrid inte ur plagget, eftersom det kan skada glitter eller mönstren. Skölj i kallt vatten och lägg den platt på en handduk. Absorbera vatttnet med handduken och häng upp och låt rinna av.

Böj aldrig monofenan med all din vikt, eftersom den kan det gå sönder. Undvik att ta dig frma på land med sjöjungfrustjärt. När du är i vattnet, luta dig inte på din sjöjungfrustjärt i längdriktningen, din vikt kommer sannolikt att bryta av den eller böja den.